Lastik Profil Derinliği Ve Güvenlik Minimum Sınır Ve Ötesi Acil Durumlar İçin Lastik Bakım Seti İçinde Neler Olmalı?

06-05-2024 11:48
Lastik Profil Derinliği Ve Güvenlik Minimum Sınır Ve Ötesi Acil Durumlar İçin Lastik Bakım Seti İçinde Neler Olmalı?

Lastik diş derinliği, sürüş konforu ve güvenliğinin sağlanması için yasal olarak belirlenmiş sayısal bir veridir. Ulaştırma Bakanlığı tarafından düzenlemesi yapılan yönetmeliğe göre kış mevsiminde ve yaz mevsiminde çeşitli diş derinliğinde lastik modelleri tercih edilir. Yasal derinliğin kış için daha çok olması, sürüş güvenliğini belirleyen temel faktördür. Bu sebeple üstünde durulan konuların başında gelir. Lastik profil derinliği ile bağlantılı bazen ani lastik sorunları görülebilir. Bunun için araçta her zaman mutlaka lastik bakım seti bulundurmak gerekir.

Aracınızla yolculuk yaptığınız esnada başınıza birçok istenmeyen olay gelebilir. Bunlar arasında en çok görülen durum lastik patlamasıdır. Özellikle kırsal bölgelerdeki topraklı ve bakımsız yollar veya şehir içinde şantiye gibi alanların çok fazla bulunduğu alanlarda lastik patlaması gibi bir durumla çoğu zaman karşılaşılır. Böyle bir şey söz konusu olduğunda ilk olarak lastiğin değişimi gerekse de bu işlem hakkında bilgisi olmayanlar ya da acelesi olanların tercih ettikleri çok daha pratik ve değişik bir yöntem vardır: Lastik bakım seti kullanmak. Her araç sahibinin ihtiyacı olan bir üründür ve mutlaka alınması gerekir.

Lastik tamir spreyi olarak da bilinen oto lastik bakım seti aslında bir tek sprey şişesinden meydana gelir. Aracınızda son derece az bir yeri kaplayacak bu ürünü, her zaman yanınızda taşıyarak elinizin altında bulundurabilirsiniz. Bu şekilde ani bir durumda pratik bir şekilde lastiğinizi tamir etme imkanı bulabilirsiniz.

Lastik Bakım Seti Nedir? Ne İşe Yarar?

Lastik bakım seti, bir çekici ya da servisi aramanıza gerek kalmadan patlamış bir lastiği en hızlı şekilde tamir etmenize yardımcı olan taşınabilir bir araç setidir. Lastik tamir setinin kısa süreli olan onarımlar için tasarlanmış olduğunu ve genel olarak çivi, vida veya küçük yol molozlarının sebep olduğu küçük deliklere göre olduğunu unutmamak gerekir. Lastik tamir kiti geçici bir çözümdür. Lastiğin ilk fırsat bulunduğunda profesyonel kişiler tarafından tamir edilmesi ya da değiştirilmesi gerekir.

Lastik Bakım Setinin Önemi Nedir?

Lastik bakım setinin önemi, yolda giderken lastik patlaması ve sızıntılar için hemen  çözüm sunmasında saklıdır. Küçük bir patlak oluştuğunda bile lastik tamir kiti sürücülerin patlak olan yeri  hızlı bir şekilde kapatmasını sağlayıp, lastiği değiştirmeden ya da destek beklemeden yoluna devam etmesini sağlar. Bu sağlanan kolaylık, daha çok uzun yolculuklar ya da servis istasyonlarına erişmenin sınırlı olduğu uzak bölgeler için değerlidir.

Lastik Bakım Setleri Her Araç İçin Uygun Mu?

Bütün otomobil modelleri, hafif ticari araçlar, motor ve bisiklet için dahi kullanılabilen lastik tamir kiti hem lastiğin tamir edilmesini hem de olması gereken havaya ulaşmasını sağlar. Lastik tamiri işinin son derece kolay bir şekilde halledilmesini sağlayacak bu kit, basit mantıkta bakıldığı zaman patlak yerin hava ile temas etmesinin kesilmesini ve lastiklerde inmenin sona ermesini sağlar. Bu durum doğal olarak lastik bakım kiti zararlı mı şeklindeki soruları da engellemiş olur.

Sprey kutusunun içinde yer alan sıvı, hava ile temas ettiği anda bir tür kauçuğa dönüşür. Bu şekilde arızalı bölgede kullanıldığı zaman bir tampon görevi görür. Bunun haricinde lastiklerin 20 psi’ye kadar şişmesi ve normal haline dönmesini de mümkün hale gelir. Lastik bakım seti kullanıcı yorumlarına bakıldığı zaman ise pratikliği ve fonksiyonları  olması sayesinde birçok sürücünün tercihleri arasında görülür.

Lastik Bakım Seti Yoksa Neler Yapılabilir?

Yolda gittiğiniz esnada araç lastiğinin patladığı zamanlarda eğer yanınızda lastik tamir bakım seti yoksa aracınızın lastiğinin değişimi gerekir. Bu işlem birçok kişi için zor olsa da, esasında son derece basit bir işlemdir. Ancak bagajda yedek lastiğin, bijon anahtarı ve krikonun olması gerekir.

Lastik değişim işlemini yapmak için ilk olarak aracınızın güvenli bir alana park edilmesi gerekir. Bijon anahtarı desteğiyle lastikte bulunan bijonların gevşetilmesi ama kesinlikle yerinden çıkarılmaması gerekir. Kriko aracın altına sağlam bir şekilde yerleştirilmelidir. Kolu ağır hareketlerle çevirip aracın yerden 5 santim yukarıya çıkmasını sağlamanız gerekir. Artık önceden gevşetmiş olduğunuz bijon ve lastikleri yerinden çıkarabilirsiniz. Daha sonra yeni lastiğin yerine yerleştirilmesi gerekir. Bijonlar takıldıktan sonra iyice sıkıştırılır. Lastiğin tam olarak yerleştiğinden emin olduktan sonra kriko desteği ile aracınızı tekrar zemine indirebilirsiniz.

Düzenli olarak bakımı ve tamiri yapılmayan lastikler, yollarda önemli risklere sebep olabilir. Bundan dolayı lastik tamirine ve lastik tamir malzemelerine mutlaka önem vermek gerekir. Lastik bakım seti içerisinde gerekli malzemeler eksiksiz bir şekilde bulundurulmalıdır. Bir arabanın en önemli parçalarından biri lastiktir. Bakımı ve performansı ne kadar iyi olursa o kadar konforlu ve güvenli yolculuklar yapabilirsiniz. Lastik bakım seti fiyatları herkese hitap edecek şekilde uygun fiyatlıdır ve kaliteden ödün verilmez.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.