Yaz Lastikleri: Sıcak Havalarda Maksimum Performans

06-03-2024 19:24
Yaz Lastikleri: Sıcak Havalarda Maksimum Performans

Yaz lastikleri sıcak havalarda maksimum düzeyde performans gösterir. Bu nedenle hava sıcaklıkları 7 dereceyi geçtiği durumlarda aracınıza yaz lastiği takmanızı tavsiye ederiz. Çünkü yaz lastikleri özel sırt tasarımları ve lastik bileşenleri aracılığı ile hem ıslak hem de kuru yollarda daha iyi performans sağlar. Aynı zamanda mükemmel oranda viraj girişi ve kilometre açısından performans sağlar.

Sıcak yaz aylarında yaz lastikleri her açıdan sürücülere avantaj sunar. Bu tür lastikler hem sıcak hem ıslak hem de kuru yollarda en iyi performansı gösterir. Ilıman havalarda yaz lastikleri sert bir hamura sahiptir. Bu da daha iyi yol tutuşu sağlar. Yaz lastiklerinin kış lastiklerinden bariz farkı daha az kanala sahip olmalarıdır. Ayrıca suda kızaklanmak için özel sırt çubuklarına sahiptirler.

Yaz lastikleri pek çok iklim koşuluna uygun olarak üretilse de kış ve karlı havalar için uygun değildir. Çok daha yüksek sıcaklıklara dayanılacak potansiyelde üretilirler. Bu nedenle havalar 7 dereceyi aştığında yaz lastiğinin kullanımı mümkündür. Yaz lastikleri çok daha az sürtünmeye sahiptir. Bu nedenle daha az yakıt tüketirler. Yani kullanıcılara ekonomik olarak da avantaj sunarlar.

Yaz Lastiklerinin Özellikleri

Yaz lastikleri sıcak hava koşulları için üretilmiştir ve kış lastiklerine nazaran daha kısa fakat daha kalın olan bir lastik türüdür. Sessiz ve yumuşak bir performans gösteren yaz lastikleri uzunlamasına kanallar içerir. Bu kanallar sayesinde lastikler sıcak havalarda zemine daha iyi tutunarak çok daha iyi bir sürüş deneyimi yaşatır. Yaz lastiklerinin özellikleri şu şekilde gösterilebilir;

·         Yaz aylarında çok daha sert ve dengeli bir sürüş sergiler.

·         Sıcak aylarda yol tutuşu oldukça yüksektir.

·         Kış lastiklerine göre daha sessiz performans gösterir.

·         Kış lastiklerine göre daha iyi yakıt tasarrufu sağlar.

·         Islak zeminlerde yol tutuşu daha iyidir.

·         Çok daha iyi durma mesafesi ve sürüş deneyimi sunar.

·         Yol tutuşu sayesinde hızlı ve keskin bir biçimde viraj alma sağlar.

Peki, yaz lastiği avantajları nelerdir?

·         Yakıt verimliliği sağlar.

·         Islak zeminde yol tutuşu sunar.

·         Lastik tarafından daha az ses çıkar.

·         Jant koruma seviyesi daha yüksektir.

·         Patlamayan lastik tipi daha iyidir.

Yaz lastiklerinin genel olarak sahip oldukları özellikler bu şekildedir. Elbette marka ve modele göre özel kriterler değişiklik gösterir. Bu özelliklerden en iyi şekilde yararlanmak için yaz lastiğinin kullanım ömrünün 8-10 yıl olduğunu da unutmamalısınız. Tabi bu da aracı kullanım durumunuzla ilgili bir durumdur.

Sıcak Havalarda Performans

Sıcak havalarda lastik performansı daha iyi olsun istiyorsanız uygun koşullarda uygun lastiği kullanmanız gerekir. Sürüş güvenliğini sağlamak için sıcak havalarda mutlaka yaz lastiği kullanmak gerekir. Kullanılan lastiklerin mevsimine uygun olmaması durumunda çok büyük kazalar yaşanabilir. Bu nedenle hem can hem de mal güvenliğini sağlamak adına hava sıcaklıkları 7 dereceyi geçtiğinde yaz lastiği kullanmak şarttır. Aynı şekilde hava sıcaklıkları 7 derecenin altına düştüğünde de kış lastiğine geçiş yapmak gereklidir.

Yaz ayları geldiğinde araca yaz lastiği takmak hem daha iyi sürüş deneyimi hem de yakıttan tasarruf sağlar. Sürüş açısından da sürücülere daha iyi performans sunar. Aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz gibi yaz lastikleri diğer lastik türlerine kıyasla çok daha iyi yol tutuşu sağlar. Bu durum da motorun daha az yorulmasını sağlar. Ancak yaz lastiğinden en iyi şekilde verim almak adına diş derinliğinin en az 3 mm olmasına dikkat etmelisiniz. Bu ölçü aracın çekiş gücünün azalmaması ve fren mesafesinin uzamaması açısından oldukça önemlidir. Lastik ölçülerinde diş derinliğinin 1,6 mm’yi düşmemesi gerekiyor. 1,6’dan daha düşük mm sahibi olan lastikler hayati açıdan da risk taşıyor.

Yaz Lastikleri ve Yakıt Verimliliği

Tasarruflu sürüş deneyimi yaşamak istiyorsanız yaz lastiklerinin yakıta etkisi hakkında bilgi sahibi olmalısınız. İçeriğimizin en başında belirttiğimiz gibi yaz lastikleri kış lastiklerine kıyasla motoru daha az yorduğundan ötürü yakıt tasarrufu sağlar. Dikkat edersiniz ki yaz aylarında almış olduğunuz yakıt ile daha fazla kilometre gidebilirsiniz.

Yuvarlanma direnci bir aracın yakıt tasarrufunu etkileyen en önemli konulardan biridir. Düşük yuvarlanma direncine sahip olan yaz lastikleri normal lastiklere göre daha az kuvvet gerektirir. Bu da direkt olarak yakıta yansır. Yaz lastiklerinin üretiminde daha hafif malzemeler kullanılır. Bu nedenle sürüş esnasında lastikler çekim gücü yaparken motora fazla yük bindirmez. Motor çok yorulmadığı için de yakıt tüketimi azalır. Ayrıca hafif malzemeler lastik ile yol arasındaki sürtünme miktarını da azaltır. Sizler de yaz aylarında yakıttan tasarruf etmek istiyorsanız en doğru lastiği bulmalı, güvenli sürüş deneyimini yaşamalısınız.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.